Project Description

A True Focal Point

This Falcon Pool was designed to be a focal point of the rear garden and was built immediately after the demolition works were completed as the full width basement would make site access impossible.  The negative edge provides a year-round water feature to be viewed from the full height windows to the ground floor living areas of the home that look out onto the pool.  In addition to the coping, the paving materials have been incorporated into the negative edge.  The grey-green Bisazza glass mosaic pool tiles are consistent with the subdued natural tones of the garden and the home.  The pool is fully automated and is controlled via smartphone application (Connect10) as well as being remotely monitored.

Design:  David Neil Architecture

Tiles:  Bisazza Glass Mosaics (white blend)

Paving: Limestone

Photography:  Sarah Long